Smurfarna – Sankt Smurf Och Draken

1. Sankt smurf och draken Smurfarna hittar en drakbaby som har gått vilse i skogen. De tar den med hem till byn och sköter om den. Men den ondskefulle Gargamel lyckas fånga den arma varelsen och tänker använda den för att ödelägga smurfarnas by. Som tur är har Gammelsmurfen knep att ta till för att klara dem ur knipan.

2. Smurfarna och Kroxelikrax Gammelsmurfens växttrolldryck spills på Kroxelikrax som växer till en jättelik varelse. Efter att ha grunnat på problemet ett tag läser Gammelsmurfen sin anti-växt-trollformel över fågeln och snart återgår allt till det normala i smurfarnas by.

3. Förhäxad, förhindrad och försmurfad Häxan Hogatha förlorar sin magiska medaljong i smurfskogen och övertygar Gargamel om att han måste hjälpa henne att hitta den. Men det blir Smurfan som hittar medaljongen.

4. De smurffärgade glasögonen & Drömsmurfens mardröm Snickarsmurfen ger Smurfan ett par rosafärgade glasögon som bidrar till att hon faller i Gargamels fälla. Som tur är kommer en hungrig jätte på besök, och när han provar glasögonen ser Gargamel väldigt aptitretande ut. Under tiden som jätten jagar trollkarlen lyckas Smurfan fly. Drömsmurfen lämnar sina smurfvänner för att ge sig ut på äventyr bara för att hamna i Gargamel stora kittel. Gammelsmurfen, som försöker rädda honom, blir också tillfångatagen men lyckas fly när han använder sin magiska visselpipa som trollar tillbaka honom och Drömsmurfen till smurfarnas by.