Smurfarna – Smurfkungen

1. Trollkonstsmurfen & Den magiska spegeln – Dummersmurfen stjäl en av Gargamels trollformler som dock slår fel och förvandlar Dummersmurfen till en drake. Alla de små blå smurfarna och Gammelsmurfen måste hjälpas åt för att smyga sig tillbaka in i trollkarlens slott för att hitta motgiftet som förvandlar tillbaka Dummersmurfen till sitt normala smurfiga jag. Kokettsmurfen fångas i Gargamels magiska spegel och Smurfan och Glasögonsmurfen ilar till undsättning. Väl inne i spegelvärlden orsakar de en enorm explosion som spränger deras spegelfängelse och sedan skyndar de tillbaka till smurfarnas by.

2. Smurfkungen & Sprattsmurfens mynt – Efter att ha beordrat smurfarna att reparera klart dammen, beger sig Gammelsmurfen av. Under hans frånvaro ställer Glasögonsmurfen till kalabalik när han utropar sig själv till kung. Gammelsmurfen återvänder i rättan tid för att hindra dammen från att brista. På grund av Sprattsmurfens ständiga skämtande är det ingen av smurfarna som tror honom när han säger att katten Azrael står i begrepp att kasta sig över dem. Han skyndar sig till Gargamels slott där han med hjälp av explosiva skämt riktade mot trollkarlen och katten lyckas befria sina fångade smurfvänner.

3. Astrosmurf – Drömsmurfens drömmar om att bli en astrosmurf blir verklighet när Gammelsmurfen söver honom och sedan trollar så att allt liknar en rymdfantasi. Gargamel håller noggrann uppsikt över deras upptåg via sin kristallkula, men även han faller offer för Gammelsmurfens magi och skickas in i ett åskväder.

4. Trollkonstsmurfen & Den onda anden – Gargamel skapar legenden om Trollkonstsmurfen för att lura Gammelsmurfen och hans smurfvänner i en fälla. Men Gammelsmurfen överlistar den ondskefulle trollkarlen med sin egen magi. Smurfarna hittar en ond ande som vägrar att bevilja dem några önskningar tills de säger det magiska ordet. Gargamel söker igenom sitt bibliotek och lyckas hitta det magiska ordet, och han önskar sig att anden ska fånga smurfarna. När Gargamel har förbrukat sina tre önskningar, säger Gammelsmurfen samma magiska ord och anden måste nu uppfylla hans önskningar.