Barnfilmer gratis – online och lagligt

Som småbarnsförälder (och också som förälder till lite större barn) vill man ibland vilja kunna plocka fram en ny barnfilm eller barnserie och överraska sina barn med – ofta faller det på ganska spontant, så hur fixar man man det på ett enkelt sätt, och gärna gratis?

Ett bra tips för att kunna få tag i nya barnfilmer gratis och smidigt (samtidigt som det naturligtvis är lagligt) är att aktivera en provperiod på några av de tjänster som erbjuder streaming av barnfilmer och barnserier online. Många av de företag som erbjuder streaming av barnfilmer och serier vill gärna ha nya kunder, för att få nya kunder så erbjuder de helt enkelt en provperiod.

Provperioden som är gratis, är ofta mellan två veckor upp till en månad då man kan utnyttja deras tjänst helt kostnadsfritt (ofta behöver man dock ange sina kreditkortsuppgifter men man kan när som välja att avsluta sin provperiod och på så sätt helt slippa kostnader). Några av de tjänster som finns riktar sig helt och hållet till barn medan andra tjänster erbjuder barnmaterial som en del av sitt hela utbud och vänder sig alltså samtidigt till både barn och vuxna.

Har du redan utnyttjat en provperiod för någon av tjänsterna nedan? Ofta så knyter de olika tjänsterna ett användarnamn och konto till en specifik e-postadress så har ni tillgång till flera e-postadresser i familjen så kan det vara en möjlighet att helt enkelt registrera ett nytt konot och få en ny provperiod med en annan e-postadress.

Nedan hittar du några av de företag och streamingtjänster som erbjuder gratis barnfilmer och barnserier under en provperiod.

FöretagOrd. prisGratis provperiod 
Viaplay129 kr/mån2 veckorProva Viaplay fritt 2 veckor
C Morefr. 109 kr/mån2 veckorProva C More fritt 2 veckor
SF Kids Play69 kr/mån2 veckorProva SF Kids Play fritt 2 veckor
Netflixfr. 89 kr/månProva Netflix
HBO Nordic109 kr/månProva HBO Nordic
Disney+89 kr/månProva Disney+

Skulle du hitta någon mer så tveka inte att lägga en kommentar på denna sida. Notera också att erbjudandet om att prova tjänsten gratis ofta bara gäller om man tidigare inte har varit kund. Bor man flera vuxna i samma hushåll kan det dock vara fullt möjligt att den som inte tidigare var registrerad som kund kan testa att utnyttja gratisperioden.

Streamingtjänster för barn med serier och barnfilmer blir allt vanligare och utbudet ökar hela tiden. Har du någon leverantör du saknar kommentera gärna nedan!