Smurfarna – Romeo Och Smurfina

1. Smurfsoppan Den hemska jätten Stortrut hjälper Gargamel att jaga smurfarna så att han kan festa på soppa a la smurf. Gammelsmurfen lurar jätten och övertygar honom om att soppa a la Gargamel är en betydligt läckrare rätt än smurfsoppa.

2. Småttingsproblem & Allt som glimmar är inte smurf Dummersmurfen tar med sig en fuzzel tillbaka till smurfarnas by där den förökar sig blixtsnabbt och hotar att äta upp den nya dammen. Musiksmurfen spelar upp sin musik och de förhäxade fuzzlarna marscherar in i skogen till Gargamel. Gargamel fångar tio smurfar för att göra en guldtrolldryck och Gammelsmurfen måste tänka ut en plan för deras flykt. Han lurar in den lömske trollkarlen i skogen med ett berg av falskt guld samtidigt som han använder den korkade katten Azrael för att befria de fångna smurfarna.

3. Romeo och Smurfina Våren gör att alla svärmar runt Smurfan och Gargamel bestämmer sig för att förtrolla henne i syfte att fånga smurfarna. Gammelsmurfen ingriper och med den korkade katten Azraels hjälp lyckas han sätta stopp för trollkarlens planer.

4. Den hundrade smurfen & Smurfoni i c-dur Oturen hemsöker smurfarnas by och 100 smurfar behöver göra en magisk dans för att lyckan ska återkomma. Blixten slår ner i Kokettsmurfens nya spegel vilket ger en dubbel spegelbild som fungerar som den hundrade smurfen. Eftersom Musiksmurfen har förbjudits att spela i smurfarnas symfoni, lyckas Gargamel enkelt lura honom att spela den magiska shazalakazoon. Det magiska instrumentet får smurfarna att falla i djup sömn.