Smurfarna – Inte Tid Till Smurf

1. Varje tavla smurfar sin egen historia Den onde Maestrons magiska färger kan överföra hans modeller till tavelduken – för alltid! Gammelsmurfen säger åt Målarsmurfen att byta ut Maestrons färger och inom kort är konstnären själv fången i en tavla bredvid sin drömflicka, Smurfan.

2. En trollkarl på vingar & Den första telesmurfen Fast besluten att flyga över smurfbyn för att fånga en smurf att ta med sig till trollkarlsmötet, tar Gargamel hjälp av sin trollkonstbok. En rad dråpliga flygmaskinsmissöden inträffar och Gargamel blir utskrattad av alla kollegor på trollkarlsmötet. Gammelsmurfen häller en magisk dryck över smurfarnas nya melonfält vilket får plantorna att växa fort och sprida sig över hela byn och skogen. Smurfarna använder blommorna som telefon men innan Gargamel hinner spåra deras röster har blommorna blivit till meloner.

3. Hatten av för smurfarna & Inte tid till smurf I sin iver att förnya sig provar Kokettsmurfen en trollhatt som Gargamel gjort. Men den förvränger Kokettsmurfens ansikte totalt. Gammelsmurfen vet på råd och lurar till sig motgiftet från den ondskefulle trollkarlen. Fixarsmurfen, Glasögonsmurfen, Klumpsmurfen och Smurfan upptäcker tidens timglas i en grotta men ställer till det så att tiden börjar uppföra sig helt tokigt för alla smurfarna.

4. Smurfan för en dag & De magiska örhängena Muskelsmurfen klär ut sig till Smurfan för att lura iväg ett kärlekskrankt jordtroll från smurfbyn. När de gräver sig ned i underjorden träffar de vädergudinnan som blir kär i jordtrollet, som då överger ”Smurfan” för sin nya stora kärlek. Hogatha har kommit över Sonorias magiska örhängen. Genom att följa Latsmurfens snarkningar når hon nästan ända fram till smurfbyn, men Musiksmurfens horn blåser bort örhängena och hon tvingas rasande återvända hem.