Smurfarna – Den Blå Månen

1. Min smurfade flickvän Smurfan får sig en viktig läxa om kärlek när smurfarna räddar världen från ett mörkt öde och Gargamel träffar sin enda rätta. En sömnig snötäckt smurfby vaknar till liv när Gammelsmurfen deklarerar att det är Alla hjärtans dag- en speciell dag att fira kärlek och vänskap på, vilket är något som ligger alla smurfar varmt om hjärtat.

2. Den blå månen När månen blir blå, det är då det enligt sägnen kommer en bebissmurf till smurfbyn. Alla smurfar fäster sig genast vid nykomlingen. Dessvärre har ett misstag begåtts och storken kommer för att hämta tillbaka bebisen. Men Buttersmurfen och Smurfan visar sin kärlek till babyn så demonstrativt att den lämnas tillbaka.

3. Aprilsmurf & Den magiska pinnen Första april hos smurfarna visar sig bli allt annat än en rolig dag när Gargamel klär ut sig till en smurfbärsbuske för att fånga de glada små smurfarna. Gammelsmurfen säger åt Sprattsmurfen att samla fåglarna och gå till attack mot den falska busken. När busken har tappat alla sina blad klättrar de tillfångatagna smurfarna upp på Sprattsmurfen och flyger iväg. Med ett recept han har lånat av Homnibus skapar Gammelsmurfen en magisk pinne som Dummersmurfen tar och sedan tappar bort i skogen. Strax därefter kommer jätten Klosso på besök men innan han äter upp alla smurfar hittar Gammelsmurfen den magiska pinnen och kan sjasa bort jätten.

4. Ett ruttet ägg & Smurfarnas brandmän Under smurfarnas förberedelser av stjärnfestivalen lyckas Gargamel smuggla in en stjärnvarelse bland smurfarna. Varelsen luktar så illa att Gargamel enkelt kan följa hans doftspår till smurfbyn. Gammelsmurfen inser att Det lilla djuret är från en annan planet och ber Buttersmurfen föra honom tillbaka dit innan Gargamel hittar dem. Smurfbyn bildar en brandkår för att släcka eldsvådan som härjar i Glufssmurfens kök bara för att upptäcka att Gargamel har stulit allt deras vatten. Men Gargamels bygge håller inte utan han och Azrael sveps iväg av vattnet när fördämningen brister. Flodvågen som sköljer över smurfbyn släcker eldsvådan.