Smurfarna – Hur Man Smurfar En Regnbåge

1. En smurftår & Hur man smurfar på en regnbåge En vacker prinsessa förtrollas till en ful gumma och behöver morrhåren från en katt och tåren från en smurf för att laga en trolldryck som bryter förtrollningen. Utan att inse det själva samarbetar Azrael, Buttersmurfen och Sprattsmurfen så hon lyckas. När förtrollningen är bruten, släpper prinsessan dem fria och de skyndar alla glada i hågen tillbaka hem. Moder Natur har fullt upp och hinner inte trolla fram en regnbåge till smurffestivalen så Gammelsmurfen lånar hennes kokbok och blandar till receptet på egen hand. Eftersom det inte finns någon gul färg, måste de använda pysslingens guld för att skapa en vacker regnbåge innan Gargamel kan stjäla den.

2. Mirakelsmurfen Smurfarna inser att viljans kraft är större än köttets när de av en kvacksalvare blir lurade att köpa hans hutlöst dyra mirakeldryck. Men gammesmurfen botar smurfarna från att vara så lättlurade och kvacksalvaren från att lura andra.

3. Gammelsmurfens minnesbeta & Skogssmurfarna Katastrofen är ett faktum när Glasögonsmurfen och Babysmurfen blandar ihop Gammelsmurfens formler. Smurfarna står nu helt maktlösa inför den svärm av glupska gräshoppor som Gargamel släppt lös i skogen. Giriga skogshuggare tänker hugga ner kung Gerards skog när kungen är bortrest på semester. Gammelsmurfen klär ut smurfarna till spöken för att skrämma iväg skogshuggarna. Dessa blir så rädda att de sedan mer än gärna söker skydd hos kungen och hans följe.

4. Hem, ljuva hem & Tala för dig själv, bondsmurf I sin iver att komma upp sig här i världen, letar Gargamel i sin trollkonstbok efter en formel för att trolla fram ett ståtligare hus. Men alla hans trollformler misslyckas, vilket till slut övertygar honom att egen härd är guld värd! Bondsmurfen döljer sin kärlek till Smurfan genom att förklä sig och skicka henne romantiska dikter. När de till slut träffas blir de tillfångatagna av jätten Klosso. När de kämpar för att fly växer en nära vänskap fram.