Smurfarna – Den Förfärlige Snömannen

1. Förstoringsserumet & Vädersmurfmaskinen Glasögonsmurfen tillreder ett förstoringsserum som gör Muskelsmurfen lika stor som en människa. Den lillstora starka smurfen tillfångatar Gargamel och tar med honom till smurfarnas by där Gammelsmurfen förtrollar Azrael så att han jagar tillbaka sin husse till hans läbbiga slott. Snickarsmurfen uppfinner en vädersmurfmaskin som gör att smurfarna kan styra över vädret. Tyvärr kan de inte komma överens om det ska regna eller vara soligt och snart blir maskinen överhettad och exploderar.

2. Robotsmurfen Snickarsmurfen uppfinner en robotsmurf, en robot som ska utföra alla tråkiga arbetsuppgifter. Men Glasögonsmurfen omprogrammerar honom så att han lämnar smurfarnas by. Robotsmurfen färdas till ett fjärran slott där han övertygar en ung prins om att återvända med honom till smurfarnas by och hjälpa honom att återvinna sitt kungarike som hans elaka faster har stulit från honom.

3. Smurfparadiset & Den förfärlige snömannen Latsmurfen drömmer att han är på en paradisö och slipper göra allt det arbete som Gammelsmurfen säger åt honom att göra. Hans fantasi förvandlas till en mardröm som gör att han sedan kastar sig över alla arbetsuppgifter med förnyad kraft. Glasögonsmurfen och hans vänner anordnar en utflykt till Isberget för att plocka sällsynta snöblommor till Gammelsmurfen. De stöter på en förfärlig snöman som blir deras vän tack vare Smurfans vänlighet. Han hjälper dem att hitta de små blommorna de söker.

4. Smurfkällan Smurfarna upptäcker ungdomens källa som vaktas av ett elakt troll som stjäl Gammelsmurfens trollkonstbok. De övertygar Gargamel om att hjälpa dem och den girige skurken springer för att få vattnet, men råkar i bråk med trollet. När de jagar varandra över hela nejden lyckas smurfarna återta Gammelsmurfens trollkonstbok.