Smurfarna – Den Ädla Hjorten

1. Den ädla hjorten Kung Gerards ondskefulle kusin, elake Malcolm, har förtrollat kungen till en svart hjort som han tänker döda och sätta upp som jakttrofé på väggen. De små smurfarna hjälper sin vän kungen och när han har fått tillbaka sin mänskliga skepnad blir det Malcoms tur att förvandlas till hjorten.

2. Fixarsmurfens älskling Fixarsmurfen bygger en dykardräkt för att laga bron. Under vattnet räddar han sjöjungfrun Marella från kattfiskarna. Fixarsmurfen och Marella blir kära, men kan inte leva i varandras världar. När de måste skiljas inser Fixarsmurfen att det är bättre att ha smurfat än att aldrig ha smurfat alls…

3. De viljestarka smurfarna & Klumpig tur Smurfarna är så upptagna med att testa varandras viljestyrka att de inte märker att Gargamel har fångat Musiksmurfen. Först när Gammelsmurfen erbjuder Gargamel en magisk låda för att testa hans viljestyrka lyckas Musiksmurfen fly. Smurfarna får lära sig vad vidskepelse är när Klumpsmurfen har sönder en spegel strax före ett meteorregn. När en meteor träffar Klumpsmurfens hus skyller därför alla på otur. Men när de ser att Klumpsmurfen inte var hemma vid meteornedslaget inser de att det var dumt att tro så.

4. Smurfarnas tidskapsel Samtidigt som smurfarna bygger en tidskapsel för alla deras talanger, försöker Gammelsmurfen frenetiskt att lösa en forntida keltisk gåta för att förhindra att en katastrof drabbar skogen.