Karlsson På Taket – Åker Skidor

Karlsson fiskar på taket Mobbaren Peter snor Lillebrors keps, som Karlsson snor tillbaka. Men Peter måste få ett straff, och det visar sig att det fixas bäst från taket.

Karlsson åker skidor Lillebror och hans familj ska åka på skidresa, men hans pappa halkar på den isiga trottoaren och bryter benet. Resan ställs in och Lillebror är riktigt ledsen. Men Karlsson har lösningen och ger Lillebror en lektion i skidåkning på taket.

Karlsson firar jul Lillebror se fram emot julafton, men Karlsson tycker att traditionen att ta in ett träd i huset och klä det är ovanligt korkad. Men han bjuder ändå till och gör till och med julen lite gladare för Fille och Rulle.

Karlsson går på förelsedagskalas Lillebror fyller år och han har bestämt sig för att inte bli besviken om han inte får en hund. Men det finns ett annat problem med födelsedagen. Ingen i Lillebrors familj tror nämligen att Karlsson finns, och Lillebror vill bjuda in honom på kalaset. Lillebrors mamma säger att han inte kommer – men det gör han väl?